Додаток для штучної підшлункової залози: тепер доступний у Великобританії

24 Березня 2020 9:50 Поділитися

Перший у світі ліцензований додаток для штучної підшлункової залози був запущений у Великобританії для осіб з цукровим діабетом I типу, щоб наблизитися до створення повної технології штучної підшлункової залози, доступної для всіх осіб з цим розладом.

Додаток CamAPS FX працює з інсуліновою помпою і монітором рівня глюкози, щоб автоматично доставляти інсулін пацієнтам з цим небезпечним для життя станом за алгоритмом, який опирається на дані багатьох клінічних досліджень, що тривали 13 років.

На сьогодні пацієнти з цукровим діабетом I типу покладаються на рутинні аналізи крові й уколи інсуліну або інфузії. Однак новий додаток покликаний взяти на себе більшу частину контролю над даним станом.

Додаток також може завантажувати вимірювання рівня глюкози в крові користувача на онлайн-платформу Diasend, що дозволяє медичним працівникам надавати пацієнтам більш персоналізований догляд.

Додаток ліцензований для використання у дорослих, вагітних та дітей віком від 1 року і старше. Важливо відзначити, що даний додаток є першою системою для штучної підшлункової залози, яка була ліцензована для використання в період вагітності або у маленьких дітей.

Вчені стверджують, що запуск додатка — це важливий крок у напрямку надання «широко доступної, клінічно перевіреної та зручної у використанні технології для штучної підшлункової залози особам з цукровим діабетом I типу».

Цукровий діабет I типу відмічають у близько 400 тис. осіб у Великобританії, 29 тис. з яких — діти.

За матеріалами www.pharmatimes.com

Фото healthcare-in-europe.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті