Реєстрація дезінфекційних засобів та продовження виплат за медичною субвенцією: Уряд прийняв рішення

25 березня відбулося засідання Уряду, під час якого прийнято постанову КМУ № 232 «Про внесення зміни до пункту 4 Порядку державної реєстрації (перереєстрації) дезінфекційних засобів».

Нагадаємо, що згідно з проєктом постанови, який виносився на обговорення 16 березня, пропонувалося продовжити можливість їх реєстрації на підставі позитивних висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи до набрання чинності новими порядками дослідження специфічної активності, безпеки, якості (ефективності) дезінфекційних засобів та їх випробування на практиці, які вже розробляються Міністерством охорони здоров’я України.

Зазначимо, що Об’єднання організації роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України 24 березня направило міністру охорони здоров’я лист зі своїми пропозиціями до Порядку державної реєстрації (перереєстрації) дезінфекційних засобів.

Також під час засідання прийнято постанову КМУ «Деякі питання надання у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоровʼя». Відповідно до даної постанови заклади охорони здоров’я, які не встигли укласти договори про надання медичної допомоги з Національною службою здоров’я України отримуватимуть фінансування за рахунок субвенції з державного та місцевих бюджетів.

Окрім цього, прийнято постанову КМУ «Про затвердження Порядку отримання та надання гемопоетичних стовбурових клітин та обміну інформацією щодо наявних анатомічних матеріалів людини, призначених для трансплантації». Її прийнято з наданням доручення щодо доопрацювання в частині захисту персональних даних згідно із зауваженнями Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті