Із резервного фонду бюджету столиці виділено 260 млн грн на боротьбу із розповсюдженням коронавірусу — Віталій Кличко

23 Березня 2020 11:37 Поділитися

Віталій Кличко, мер Києва, під час брифінгу, який відбувся 20 березня, розповів про ситуацію в Києві в умовах запроваджених протиепідемічних заходів та обмежень, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Він зазначив, що міська влада розробляє маршрути довезення до робочих місць медиків та інших фахівців, які забезпечують життєдіяльність міста.

«Ми розробляємо маршрути довезення до робочих місць медиків та інших фахівців, які забезпечують життєдіяльність міста. Це буде комунальний транспорт та транспорт підприємств, де працюють ці люди», — наголосив В. Кличко.

Служби таксі Bolt та Uber висловили готовність безкоштовно перевозити медичних працівників, які їдуть на роботу та з роботи. Сьогодні міська влада опрацьовує з головними лікарями медичних закладів механізм реалізації цієї ініціативи.

Також мер міста зауважив, що столична влада забезпечила сімейних лікарів і службу невідкладної допомоги швидкими тестами. Це допоможе оперативніше підтверджувати або виключати діагноз на коронавірус. За словами В. Кличка, наразі на коронавірус у столиці протестовано 291 киянина. Окрім того, із резервного фонду бюджету столиці виділили 260 млн грн на боротьбу з розповсюдженням COVID-19.

«Ми виділили 260 млн грн із резервного фонду бюджету столиці. Основні кошти спрямовані на закупівлю необхідного обладнання, ліків та засобів індивідуального захисту для лікарень Києва. Ми закуповуємо апарати штучної вентиляції легень та замовили ще 30 таких апаратів. Також придбали 10 апаратів тест-систем, закуповуємо медичні маски, захисні костюми, халати для медиків», — підкреслив він.

В. Кличко зауважив, що в лікарнях столиці вже є понад 300 апаратів штучної вентиляції легень та половина цих апаратів — в інфекційних відділеннях визначених базових лікарень. Наступного тижня Київ розраховує отримати першу партію медичних масок — понад 100 тис. Їх виготовляють підприємства, яким місто зробило замовлення. Також Київ замовив маски і за кордоном.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
фото із сайту Київської міської державної адміністрації
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті