Київрада перегляне бюджет міста задля збільшення коштів для медичної галузі

26 Березня 2020 10:46 Поділитися

Мер столиці Віталій Кличко поінформував, що Київрада збереться на позачергове засідання, аби переглянути бюджет міста з урахуванням витрат на боротьбу з поширенням епідемії коронавірусу. Про це повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА).

«Нам слід внести суттєві корективи в бюджет. Місто сьогодні витрачає багато коштів на заходи з попередження поширення пандемії. Нам необхідно перерозподілити більше коштів на медичну галузь. За попередніми розрахунками, втрати для столиці вже сягають 1 млрд грн. Не виключаю, що ця цифра може збільшуватися в разі загострення ситуації з розповсюдженням вірусу», — підкреслив мер.

Також він повідомив, що дата відновлення роботи столичного метрополітену залежатиме від епідеміологічної ситуації в Києві. Він наголосив, що метро в Києві було закрите за рішенням Кабінету Міністрів України, як і в Дніпрі та Харкові. Пішли на такий крок і в багатьох великих містах Європи.

«Метро в столиці призупинило перевезення пасажирів 17 березня. Попередньо — до 3 квітня. Але ми слідкуємо за розвитком ситуації. Якщо вірус поширюватиметься з такою динамікою й надалі — обмеження діятимуть. Ми повинні максимально обмежити соціальні контакти, максимально захистити здоров’я і життя людей. Тому дату відкриття метро сьогодні я вам назвати не можу», — підкреслив мер столиці.

Окрім того, він повідомив, що на сьогодні експрес-тестами і лабораторними дослідженнями протестовано 1355 киян. Державна установа «Київський міський лабораторний центр МОЗ України» перевіряє на підтвердження чи спростування діагнозу на коронавірус ще понад 30 зразків.

За матеріалами kyivcity.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті