Уряд скасував заборону на ведення діяльності з оптової та роздрібної торгівлі ветеринарними препаратами

26 Березня 2020 11:50 Поділитися

Скасування заборони також стосується ветеринарної діяльності з лікувально-профілактичної допомоги тваринам. Уряд погодився з ініціативою Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (далі – Держпродспоживслужба) та зняв заборону на діяльність закладів ветеринарної медицини з надання послуг у сфері лікувальної допомоги тваринам, оптової, роздрібної торгівлі ветеринарними препаратами, кормами під час карантину. Крім того, знято обмеження на торгівлю пестицидами та агрохімікатами, насінням і садівним матеріалом.

Відповідне рішення Уряд прийняв 25 березня на своєму засіданні. Текст відповідної постанови буде оприлюднено на урядовому порталі найближчими днями. Відтак, зміни вноситимуться до постанов КМУ від 11.03.2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та від 16.03.2020 р. № 215 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211».

«Зняття обмежень на діяльність закладів ветеринарної медицини запобігатиме виникненню і розповсюдженню особливо небезпечних інфекційних захворювань серед домашніх та сільськогосподарських тварин, а також спалахів хвороб, спільних для людей і тварин. Таким чином, забезпечено виконання державних функцій щодо забезпечення належного ветеринарно-санітарного та епізоотичного благополуччя в Україні», — повідомили у пресслужбі Держпродспоживслужби.

Як зазначили у відомстві, зняття обмежень на торгівлю пестицидами та агрохімікатами, насінням і садівним матеріалом сприятиме своєчасному проведенню весняно-польових робіт в Україні.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті