У Києві працівники СБУ вилучили підроблені експрес-тести для діагностики коронавірусу, контрабандно ввезені в Україну

27 Березня 2020 4:41 Поділитися

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України (СБУ) блокували діяльність організованої групи, яка ввозила в Україну неякісні ліки та підроблені експрес-тести для діагностики COVID-19. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Препарати онкологічної групи та фальсифіковані експрес-тести порушники доставляли в Україну з Туреччини поза митним контролем, приховуючи продукцію в контейнерах з одягом. Таке транспортування також не дозволяло дотримуватися температурного режиму, що могло призвести до тяжких наслідків для здоров’я громадян.

Оперативні працівники спецслужби виявили, що онкологічні препарати та експрес-тести реалізовувалися без будь-якої дозвільної документації через інтернет та особисто клієнтам. Продукцію зберігали в антисанітарних умовах у підвальному приміщенні в столиці.

Під час слідчих дій за місцем зберігання контрабандного товару правоохоронці вилучили ліки і тести на майже 1 млн грн. Наразі проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії для встановлення всіх осіб, причетних до протиправної діяльності та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

За матеріалами ssu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті