Розробники системи «Поліклініка без черг» запровадили функцію онлайн-консультації

07 Квітня 2020 12:25 Поділитися

Для убезпечення лікарів і пацієнтів в умовах епідемії коронавірусу на базі медичної інформаційної системи (МІС) запроваджено функцію онлайн-консультації. Це надає можливість медичним працівникам надавати медичні послуги пацієнтам дистанційно, а також  взаємодіяти з колегами для отримання експертної думки в особливо складних випадках.

«Лікарі сьогодні – це фактично перша лінія боротьби з коронавірусом, отже, їхнє здоров’я так само важливе, як і здоров’я пацієнтів. Крім того, з кожним днем навантаження на медичний персонал зростає, а інші хвороби також ніхто не скасовував. Людям потрібно лікуватися, отримувати рецепти, довідки, — зазначив Сергій Горищак, директор Дитячої міської поліклініки № 6 міста Одеса. – Дистанційне консультування допомагає вирішити багато з цих та інших поточних проблем, кількість яких буде лише зростати. Це сучасний формат взаємодії, який дозволяє не витрачати час на похід до лікаря і не наражати себе та оточуючих на ризик. Якщо потрібно, вона дозволяє комбінувати дистанційне і живе спілкування».

Медична інформаційна система «Поліклініка без черг» була впроваджена в рамках медичної реформи, і наразі працює в 18 областях України: Київській, Одеській, Сумській, Волинській, Чернігівській, Черкаській, Миколаївській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Львівській, Вінницькій, Харківській, Запорізькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Рівненській. Сьогодні до сервісу підключено більше ніж 8,8 тис. лікарів. З початку впровадження системи з її допомогою здійснено понад 10 млн прийомів.

Запис на онлайн-прийом відбувається у звичайний для користувачів спосіб через сайт pb4.com.ua. Обравши потрібного лікаря та зручний час, пацієнт має можливість провести телеконсультацію з лікарем безпосередньо зі свого кабінета пацієнта.

«Протягом останніх кількох років ми активно впроваджуємо телемедичні технології в практику  лікарів. А сьогодні в умовах епідемії коронавірусу телемедицина з категорії інновацій стрімко перейшла в категорію необхідних інструментів. Вірус ми однозначно поборемо, сподіваюся, з великим надбанням. А саме з практикою повсякденного використання телемедицини і в «мирний» час», — зазначив Андрій Заяць, співзасновник групи компанії IT4Medicine.

За матеріалами пресрелізу, наданого пресслужбою «Поліклініки без черг»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті