Глава держави провів чергову селекторну нараду щодо боротьби з поширенням коронавірусу

08 Квітня 2020 3:12 Поділитися

Президент України Володимир Зеленський заслухав щоденний звіт Уряду та всіх відомств, залучених до боротьби з поширенням COVID-19. Глава держави наполіг, щоб Міністерство охорони здоров’я продовжувало системно інформувати населення щодо ризиків зараження коронавірусом, а також способів захисту від нього. Про це повідомляється на сайті Президента України.

Також у ході наради повідомили, що невдовзі у відкритому доступі з’являться звіти всіх лікарень щодо їх забезпечення засобами захисту, медичним обладнанням проти коронавірусу та працівниками. Нині така платформа фіналізується, а після цього дані з кожного медичного закладу перевірять волонтери.

«Така програма потрібна і для держави, щоб збирати інформацію, розраховувати потреби та прогнозувати забезпечення, і для медіа та громадян, а також для волонтерів, щоб вони бачили результати своєї роботи», — наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Віктор Ляшко, головний санітарний лікар України, повідомив, що вірусологи завершують перевірку облаштування регіональних лабораторій. Це необхідно для покращення умов їх роботи з метою виявлення коронавірусу.

Окрім того, Глава держави повідомив, що центральні органи влади розглянули пропозиції регіональних керівників щодо змін до бюджету.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов доповів про завершення перевірок щодо дотримання стандартів МОЗ стосовно допомоги хворим на COVID-19. Він звернув увагу на те, що подекуди в областях не дотримуються затверджених алгоритмів доставки хворих, не проводиться ефективна дезінфекція «швидких», існує непотрібна та небезпечна економія ПЛР-тестів, а також погано працюють гарячі лінії регіональних департаментів охорони здоров’я. Обласні державні адміністрації мають вирішити ці проблеми.

За матеріалами president.gov.ua,
фото із сайту Президента України
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті