ПМГ 2020: Уряд змінив оплату медичним закладам на ІІ кв.

10 Квітня 2020 3:13 Поділитися

Постановою Кабінету Міністрів України (КМУ) від 08.04.2020 р. № 267 вносяться зміни до:

Змінами, зазначеними у постанові № 267, передбачено наступне:

1) запроваджується спрощена процедура ведення медичних записів для закладів, які надають медичні послуги за пакетами «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах» та «Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій».

Але при цьому ведення медичних записів, пов’язаних із захворюваннями органів дихання, інфекційними захворюваннями, зокрема гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, а також летальних випадків, є обов’язковим для всіх з 1 квітня. Внесення таких медичних записів до електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) є важливим для відстеження ситуації з пандемією;

2) протягом ІІ кв. оплата за медичні послуги за пакетами «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах» та «Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій» здійснюватиметься на 100% з глобального бюджету замість комбінованого фінансування, як передбачалося раніше.

Така зміна пов’язана з відтермінуванням до ІІІ кв. 2020 р. обов’язку ведення електронних медичних записів щодо вищевказаних медичних послуг, які є необхідними для комбінованої оплати (глобальний бюджет + оплата за випадок).

Разом з тим, для пакетів послуг, які передбачають оплату за випадок (амбулаторні та стаціонарні пріоритетні послуги) ведення електронних медичних записів залишається обов’язковим з 1 квітня 2020 р. Саме на основі записів, внесених до електронної системи охорони здоров’я лікарні формуватимуть звіти про надані послуги, на підставі яких Національна служба здоров’я України здійснить оплату.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
за матеріалами nszu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті