В Україні підтверджено 3372 випадки COVID-19 та створено Фонд боротьби з коронавірусом: підсумок онлайн-брифінгу

14 Квітня 2020 12:14 Поділитися

У ході онлайн-брифінгу, який відбувся 14 квітня, Максим Степанов, міністр охорони здоров’я, повідомив, що протягом минулої доби отримано 270 повідомлень про нові підтверджені випадки захворюваності на COVID-19, усього в Україні підтверджено 3372 випадки хвороби.

Лідерами за кількістю підтверджених випадків є наступні регіони:

  • м. Київ — 551 випадок;
  • Чернівецька обл. — 546 випадків;
  • Івано-Франківська обл. — 332 випадки;
  • Тернопільська обл. — 280 випадків;
  • Київська обл. — 224 випадки;
  • Вінницька обл. — 200 випадків.

Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 98 людей, з них 51 чоловік та 47 жінок. Серед померлих переважають особи віком від 50 років (86%). Усього в Україні досліджено 35 153 зразки матеріалів на коронавірусну інфекцію методом полімеразної ланцюгової реакції.

М. Степанов нагадав, що 13 квітня Верховна Рада України прийняла закон про внесення змін до Державного бюджету 2020 р., який передбачає створення Фонду боротьби з коронавірусом та його наслідками, бюджет якого становитиме 64,7 млрд грн.

За словами міністра, кошти Фонду підуть у першу чергу на додаткові виплати медичним працівникам, які залучені до боротьби з COVID-19, а саме: підвищення заробітної плати до 300%, закупівлю медичного обладнання, надання грошової допомоги членам сімей медичних працівників, які загинули від COVID-19 тощо.

Торкнувся міністр і питання закінчення та виходу країни з карантину. «При покращенні епідеміологічного стану, коли ми зможемо крок за кроком зменшувати карантинні заходи, ми відразу почнемо це робити. Але зараз у країні карантин до 24 квітня, після цієї дати ми вирішимо, як діяти далі», — підкреслив М. Степанов.

Окрім того, міністр охорони здоров’я наголосив, що на наступному засіданні Уряду, препарат Плаквініл (гідроксихлорохіл), який вдало використовувався під час комплексної терапії лікування коронавірусу, буде включено до програми реімбурсації «Доступні ліки» та продаватиметься винятково за електронним рецептом.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
фото з facebook.com/moz.uk
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті