У Полтавській обл. випробували герметичну капсулу для транспортування хворих на COVID-19

15 Квітня 2020 11:25 Поділитися

Полтавська обласна державна адміністрація повідомляє, що 14 квітня до Полтавського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф на випробування привезли транспортний ізолятор для хворих, інфікованих COVID-19.

Транспортний ізолятор виготовила кременчуцька компанія «Креатив-Агромаш», що займається виробництвом силосів та резервуарів для зберігання різних речовин. Юрій Андрієвський, керівник робіт, розповів, що капсула важить 16 кг, виготовлена із герметичного матеріалу, має маску, прибори для подачі кисню, компресор і фільт­ри для знезараження повітря. Також в ізолятор вмонтовані рукавиці-манжети, щоб лікарі могли проводити будь-які маніпуляції без контакту з хворим.

Під час випробування працівники центру екстреної медицини та медицини катастроф транспортували уявного хворого в капсулі, фіксували транспортний ізолятор у «швидкій» та подавали в нього кисень.

«Минуло всього 7 днів від ідеї про створення транспортного ізолятору до його появи. Після тестування перший експериментальний зразок направили на доопрацювання і згодом повернуть у Полтаву», — повідомив керівник відділу медицини катастроф департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної державної адміністрації Володимир Мохначов.

За матеріалами www.adm-pl.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті