SARS-CoV-2  і здоров’я серцево-судинної системи

22 Квітня 2020 9:56 Поділитися

У недавньому огляді досліджень розглядаються закономірності впливу SARS-CoV-2 на здоров’я серцево-судинної системи людей.

Як відомо, коронавірус SARS-CoV-2, що став причиною пандемії COVID-19, чинить негативний вплив на стан легенів та дихальних шляхів у людей. Однак, як пояснюють автори останнього огляду, гострі респіраторні інфекції «є загальновизнаними тригерами серцево-судинних захворювань».

Вчені показали, що грип, респіраторно-синцитіальний вірус та бактеріальна пневмонія можуть впливати на здоров’я серцево-судинної системи і збільшувати тяжкість захворювання.

Якщо говорити про COVID-19, то, схоже, що люди з порушеннями в роботі серцево-судинної системи переносять це інфекційне захворювання важче, ніж ті, у кого немає таких порушень.

Наприклад, у дослідженні, що включає 44 672 особи з COVID-19 у Китаї, усього 4,2% мали серцево-судинні захворювання. Проте на цих людей припадає 22,7% усіх смертельних випадків, а коефіцієнт летальності становить 10,5%.

У даному контексті коефіцієнт летальності описує частку людей з COVID-19, які померли в цій конкретній групі людей. Для порівняння, показник летальності для осіб з цукровим діабетом становив 7,3%, а для людей із хронічним респіраторним захворюванням — 6,3%.

За матеріалами www.medicalnewstoday.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті