COVID-19: дозвіл на клінічне дослідження з вивчення терапії стовбуровими клітинами

21 Квітня 2020 10:33 Поділитися

Міжнародна група вчених отримала негайний дозвіл Управління з контролю за харчовими продуктами і лікарськими засобами США (Food and Drug Administration — FDA) на проведення клінічного дослідження за участю 24 пацієнтів. У ході даного дослідження проводитиметься перевірка безпеки і пошукових показників ефективності мезенхімальних стовбурових клітин (UC-MSC), отриманих з пуповини, з метою запобігання небезпечному для життя запаленню легень, яке супроводжує тяжкі випадки COVID-19. Клітинна терапія буде призначатися пацієнтам внутрішньовенно.

Доктор Камілло Рікорді (Camillo Ricordi), головний автор дослідження, зазначив: «Витрачати час не доводиться. Пацієнти, які помирають від COVID-19, мають у середньому 10 днів між появою перших симптомів і смертю».

Дослідження буде проводитися на базі Університету Майамі (University of Miami) і Меморіальної лікарні Джексона (Jackson Memorial Hospital), США. Клінічний протокол уже був переданий іншим академічним установам у всьому світі, які виявили бажання вивчати подібні стратегії лікування найшвидшим і найбільш ефективним способом.

Раніше FDA вже схвалювало тестування клітинних продуктів UC-MSC у пацієнтів з цукровим діабетом 1-го типу та хворобою Альцгеймера в Університеті Майамі в рамках інших клінічних досліджень.

За матеріалами www.europeanpharmaceuticalreview.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті