Гідроксихлорохін не показав переваг у невеликому рандомізованому дослідженні ефективності при COVID-19

16 Квітня 2020 4:26 Поділитися

Дослідники з відділення пульмонології та медицини критичного лікування в лікарні Ruijin, Шанхай, Китай, у лютому набрали для участі в дослідженні пацієнтів із COVID-19 з 16 медичних центрів в Китаї. До аналізу було включено дані 75 хворих.

Пацієнти отримували ударну дозу гідроксихлорохіну — 1200 мг на добу протягом 3 днів, після чого їм призначали підтримувальну дозу 800 мг щодня протягом решти днів. Загальна тривалість терапії становила 2 тиж для пацієнтів із легким або середнім перебігом захворювання та 3 тиж — для хворих із важким перебігом.

Загальний 28-денний негативний показник конверсії SARS-CoV-2 (очищення організму від вірусу), який був первинною кінцевою точкою, був аналогічним для обох груп лікування. Оцінка за допомогою аналізу Каплана — Мейєра негативного коефіцієнта конверсії становила 85,4% у групі, що отримувала гідроксихлорохін плюс стандартну терапію, порівняно з 81,3% у групі, що отримувала лише стандартну терапію (p = 0,341). Негативні коефіцієнти конверсії для двох груп також були аналогічними на 4-, 7-, 10-, 14- та 21-й дні терапії.

Також не було відмічено різниці між 2 групами щодо зменшення вираженості симптомів захворювання впродовж усіх 28 днів лікування.

Побічні події були зареєстровані у 8,8% пацієнтів з контрольної групи порівняно з 30% у групі гідроксихлорохіну. Діарея була найпоширенішим побічним ефектом, яка спостерігалася у 10% пацієнтів, що отримували гідроксихлорохін. У 2 хворих із групи гідроксихлорохіну були серйозні побічні явища.

За матеріалами www.medscape.co

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті