COVID-19 призводить до цитокінового шторму

21 Квітня 2020 4:09 Поділитися

Деякі з найбільш тяжких випадків COVID-19 пов’язані з надмірною реакцією імунної системи, яку називають синдромом вивільнення цитокінів або штормом цитокінів. Сьогодні лікарі намагаються знайти методи лікування, які можуть уповільнити розвиток цього тяжкого стану.

Масове вивільнення цитокінових імунних білків призводить до появи таких симптомів, як надмірно висока температура тіла, сильна втома, ускладнене дихання і різке зниження артеріального тиску. Така неконтрольована імунна реакція може виникати при різних станах, включаючи інфекції та аутоімунні порушення. Фармакологи-онкологи в установах, що надають імунотерапію Т-клітинними химерними антигенними рецепторами (chimeric antigen receptor — CAR) для лікування певних типів раку, напевно, знайомі з цитокіновим штормом як з поширеним побічним ефектом терапії.

Чи є цитокіновий шторм, виявлений у пацієнтів з COVID-19, тим же феноменом, який спостерігається при Т-клітинній терапії CAR, і чи може він лікуватися таким же чином, ще належить визначити.

За матеріалами www.pharmacypracticenews.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті