КМУ затвердив Порядок використання коштів фонду боротьби з COVID‑19 та його наслідками

27 Квітня 2020 4:53 Поділитися

Кабінет Міністрів України (КМУ) постановою від 22.04.2020 р. № 302 затвердив Порядок використання коштів фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками (далі — Порядок).

Порядком визначаються:

  • напрями спрямування коштів фонду;
  • механізм подання та розгляду звернень про виділення коштів фонду, зокрема суб’єкти звернень, інформація та матеріали, які додаються до звернення;
  • процедура підготовки та прийняття рішення про виділення коштів із фонду;
  • механізм виділення коштів із фонду, використання та звітування про їх використання.

Зокрема, кошти фонду спрямовуватимуться на:

  • здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій COVID-19, зокрема на закупівлю товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення зазначених заходів, закупівлю медичних послуг за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення;
  • додаткові доплати до заробітної плати медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації COVID-19, а також доплати до заробітної плати окремим категоріям працівників, які забезпечують життєдіяльність населення, на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій COVID-19, визначений постановою КМУ від 11.03. 2020 р. № 211 до завершення здійснення зазначених заходів;
  • поповнення резервного фонду державного бюджету;
  • надання одноразової грошової допомоги членам сімей медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я, які загинули (померли) внаслідок COVID-19, що пов’язано з виконанням робіт з ліквідації хвороби, у порядку та розмірах, визначених КМУ тощо.

Окрім того, передбачено, що міністерства, обласні, Київська міська державна адміністрація та інші органи державної влади подають до КМУ звернення про виділення коштів, у яких зазначатимуть:

  • напрям спрямування коштів фонду та їх обсяг;
  • головних розпорядників бюджетних кош­тів;
  • умови виділення коштів;
  • пропозиції щодо умов і гарантій повернення таких коштів;
  • інформацію про можливість фінансового забезпечення відповідних заходів за рахунок інших джерел. Також до звернення необхідно додавати фінансово-економічні розрахунки та обґрунтування щодо необхідного обсягу коштів.

Головні розпорядники бюджетних кош­тів до 5 числа місяця, що настає за звітним, зобов’язується подати Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, КМУ та Міністерству фінансів України інформацію про використання бюджетних коштів, їх повернення до держбюджету.

Міністерство фінансів згідно з Порядком визначається відповідальним за здійснення моніторингу інформації про використання бюджетних коштів.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті