COVID-19 підвищує ризик розвитку інсульту у молодих людей?

29 Квітня 2020 12:52 Поділитися

Лікарі Нью-Йорка повідомляють про значне зростання поширеності обширних інсультів у молодих людей, інфікованих COVID-19. Про це йдеться у повідомленні, опублікованому у журналі «New England Journal of Medicine». Лікарі повідомляють про зафіксовані 5 випадків обширного інсульту протягом 2-тижневого періоду у пацієнтів COVID-19 віком до 50 років. Це демонструє 7-кратне підвищення звичайних показників. При цьому у цих пацієнтів відмічалася або відсутня, або слабо виражена симптоматика COVID-19. Один пацієнт із цієї групи помер, один залишається госпіталізованим, двоє проходять реабілітацію, а одного виписали додому станом на 24 квітня 2020 р.

Таким чином, можливо, вірусна інфекція спричиняє розвиток інсульту шляхом впливу на процеси згортання крові. З іншого боку, розвиток запалення в стінках судин також може призвести до тромбоутворення. При цьому при COVID-19 вплив на великі судини непропорційно більший, ніж на малі.

Нещодавно дослідники з Нідерландів виявили надзвичайно високий — 31% рівень тромботичних ускладнень серед 184 пацієнтів в реанімації з пневмонією на фоні COVID-19.

Лікарі також припускають, що з моменту початку пандемії менше пацієнтів звертається до служб швидкої допомоги, коли у них спостерігаються ознаки інсульту. Медики зазначають, що у 2 із 5 випадків, про які йдеться у повідомленні, запізно викликали швидку допомогу.

Цікаво, що лікарі в клініках по всій території США повідомили про значне зменшення кількості пацієнтів з інсультом з моменту початку пандемії COVID-19.

За матеріалами www.medscape.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті