МОЗ вноситиме корективи щодо реалізації медичної реформи — Максим Степанов

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час онлайн-брифінгу, який відбувся 7 травня, поінформував, що в Україні за минулу добу зафіксовано 507 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 28 — у дітей та 109 — у медичних працівників. Госпіталізовано у зак­лади охорони здоров’я 313 осіб. Одужали за добу 299 осіб, померли — 13. За останню добу проведено 7018 тестувань методом ПЛР.

Найбільшу кількість підтверджених випадків за добу відмічено в Одеській (63), Чернівецькій (63) та Дніпропетровській (56) областях.

Міністр зазначив, що Міністерство охорони здоров’я буде вносити корективи щодо реалізації медичної реформи — на основі «розумного підходу, з урахуванням інтересів як пацієнтів, так і медичних працівників». Прикладом такого підходу міністр навів реформування протитуберкульозної служби в Одеській обл. протягом 2017–2019 рр.

«За 2 роки ми домоглися зменшення кількості випадків захворюваності на туберкульоз, зниження смертності від цієї хвороби, а також того, що Одеська обл. вийшла на перші позиції за показником вилікуваних від туберкульозу осіб. Це той приклад, як треба і як ми будемо реформувати медицину», — наголосив М. Степанов.

За словами міністра, загалом за період реформування було скорочено 1045 зайвих ліжок, які були в стаціонарі. «Звичайно, що під ці ліжка були скорочені й медичні працівники, але всі вони були після того працевлаштовані. Когось було перенавчено, когось — переведено в інший заклад», — підкреслив міністр.

Наголосив М. Степанов і на тому, що 6 травня на засіданні Уряду затверджено перелік лікарських засобів, які будуть закуповуватися міжнародними організаціями та ДП «Медичні закупівлі». Наразі відомством ведуться переговори з міжнародними організаціями щодо поліпшення умов із закупівлі лікарських засобів за рахунок державного бюджету.

«Ми вже ведемо відповідні переговори з нашими міжнародними партнерами щодо поліпшення для України умов постачання лікарських засобів. Ми вважаємо, що може бути скорочено терміни постачання цих лікарських засобів, ми можемо поставити не всі ліки за передоплатою», — поінформував М. Степанов.

Окрім того, міністр повідомив, що МОЗ розробило алгоритм проведення ПЛР-тестувань перед плановими операціями. Особа, яка потребує госпіталізації, за направленням лікаря за місцем проживання повинна пройти відповідний тест, 2–3 дні перебувати в самоізоляції та тільки після підтвердження негативного результату ПЛР-тестування має право на необхідне лікування.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті