Гостра ниркова недостатність у пацієнтів з COVID-19: опубліковано нову настанову

08 Травня 2020 7:00 Поділитися

Національний інститут здоров’я і якості медичної допомоги Великої Британії (National Institute for Health and Care Excellence — NICE) опублікував нову оперативну настанову, яка стосується попередження та лікування у пацієнтів з COVID-19 гострої ниркової недостатності в умовах стаціонару.

За даними NICE, цю настанову розроблено з метою допомогти медичним працівникам, які не є фахівцями в галузі нефрології, запобігати, виявляти та лікувати гостру ниркову недостатність у пацієнтів з підозрою або підтвердженим діагнозом «COVID-19» в умовах стаціонару.

У настанові представлено дані, що свідчать про те, що коронавірус може завдати прямої шкоди ниркам, наголошується на необхідності оцінки пацієнтів на наявність гострої ниркової недостатності під час надходження до лікарні, протягом усього перебування в лікарні, а також при переведенні хворого в інший лікувальний заклад.

У настанові також підкреслюється, що вирішальне значення для запобігання та лікування гострої ниркової недостатності відіграє підтримка оптимального рівня біологічних рідин. Саме під час вирішення цього завдання часто виникають труднощі.

«Якщо рівень рідини в організмі низький, а потреби в рідині не можуть бути задоволені за допомогою пиття або зонда для годування, пацієнтам слід давати рідину за допомогою внутрішньовенної крапельниці», — йдеться в настанові.

Подальші керівні принципи NICE будуть спрямовані на ведення пацієнтів з інтерстиціальним захворюванням легень і хронічним захворюванням нирок під час пандемії COVID-19.

За матеріалами www.pharmatimes.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті