Міжнародний день медичної сестри: Nursing the World to Health

12 Травня 2020 6:05 Поділитися

12 травня, в день народження громадської діячки, реформаторки сестринської справи, однієї із засновниць служби сестер милосердя Флоренс Найтінгейл (Florence Nightingale) світ відзначає Міжнародний день медичної сестри.

Медичні сестри та брати стоять на передовій світової боротьби з епідеміями та пандеміями, і сьогодні виступають проти COVID-19. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), більше половини всіх медичних працівників світу становлять медичні сестри та брати. Тим не менш спостерігається гострий дефіцит представників цієї професії, особливо у країнах з низьким та середнім рівнем доходу. Пандемія коронавірусу ще раз нагадала нам про життєво важливу роль, яку відіграють медичні сестри та брати у системі охорони здоров’я.

З нагоди Міжнародного дня медсестри ВООЗ нагадує, наскільки важливо дбати про безпеку та гігієну праці медичних працівників, зокрема надавати безкоштовний доступ до засобів індивідуального захисту, психологічної підтримки, а також забезпечувати своєчасну оплату праці, страхування, доступ до сучасних знань та рекомендацій щодо реагування на виклики охорони здоров’я, включаючи спалахи інфекційних хвороб.

«Забезпечення безпеки медичних працівників під час цієї пандемії має критично важливе значення. Вони не тільки рятують життя людей, які захворіли на COVID-19, але й забезпечують безперервність медичного обслуговування. Ми стурбовані тим, що пандемія чинить великий тиск на медичний персонал та тримає системи охорони здоров’я у максимальній напрузі, — зазначив Джаган Чапайн (Jagan Chapagain), Генеральний секретар Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

«Сьогодні медичних працівників чествують як героїв, але вони також є батьками, мають власні сім’ї. Вони заслуговують на те, щоб працювати без страху через відсутність засобів індивідуального захисту або пригнічення, тощо», — вважає президент Міжнародної ради медсестер Анетт Кеннеді (Annette Kennedy). — Відомо, що тисячі медичних сестер захворіли, сотні померли. Двох думок не може бути, жодна медсестра не має помирати через виконання своєї роботи, така ситуація ніколи не має повторитися».

Щороку Міжнародна рада медсестер (International Council of Nurses — ICN) готує інформаційні матеріали та оголошує тему Міжнародного дня медичної сестри (цього року це «Nurses: A Voice to Lead — Nursing the World to Health»).

#VoiceToLead #IND2020

За матеріалами www.icn.ch, www.who.int

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті