Про основні напрямки витрат коштів із фонду боротьби з коронавірусом розповів Прем’єр-міністр

13 Травня 2020 3:26 Поділитися

Під час позачергового пленарного засідання Верхов­ної Ради України, яке відбулося 13 травня, пройшла «Година запитань до Уряду». Про це йдеться на сайті Верхов­ної Ради України.

Доповідачем виступив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, який, зокрема, поінформував про те, що місяць тому було прийнято бюджет надзвичайної ситуації та створено фонд боротьби з коронавірусом у розмірі 65 млрд грн. Основні напрямки підтримки:

  • 29,7 млрд грн цього року додатково виділено Пенсійному фонду. Ці кошти дали змогу провести індексацію пенсій, виплатити обіцяні 1000 грн пенсіонерам та 500 грн особам віком старше 80 років;
  • 6 млрд грн отримали фонди, які будуть допомагати безробітним, зокрема тим, хто втратив роботу за останні місяці. Це майже 200 тис. осіб, які на сьогодні офіційно зареєструвалися в центрах зайнятості;
  • 1,6 млрд спрямовані для допомоги на дітей, батьки-підприємці яких втратили дохід;
  • на 2 млрд грн були профінансовані медичні закупівлі для лікарень;
  • 3,1 млрд грн було виділено МОЗ на додаткові закупівлі лікарням та зарплату лікарям.

Стосовно ситуації загалом він зазначив, що вона розвивається за помірним сценарієм. «На жаль, на сьогодні не було жодного дня, коли кількість людей, які одужали, не перевищувала кількість людей, які захворіли, за минулу добу в тому числі. Захворіли 402 особи. Це близько 3% загальної кількості захворілих. Одужали 343 особи. Тобто ми досягаємо того плато і піку, про який говорили. Загалом кількість захворілих в Україні становить на сьогодні 16 425 осіб», — зауважив Глава Уряду.

За матеріалами iportal.rada.gov.uа
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті