Показник охоплення тестуванням у столиці перевищує норму в 5 разів — Віталій Кличко

03 Червня 2020 4:00 Поділитися

Віталій Кличко, мер Києва, під час онлайн-брифінгу, який відбувся 3 червня, повідомив, що кількість мешканців Києва, у яких підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася на 62 особи, із них 10 медиків. Про це йдеться на сайті Київської міської державної адміністрації.

На сьогодні в Києві вже 3133 підтверджених випадки захворювання на COVID-19. Найбільше випадків захворювання зафіксували у Солом’янському районі — 10, Деснянському — 9 та Дніпровському і Шевченківському — по 8 випадків.

Окрім того, В. Кличко зауважив, що показник охоплення тестуванням мешканців Києва становить понад 60 людей на 100 тис. населення при нормі 12 осіб.

«Ми збільшили в столиці кількість тестувань та досліджень зразків методом полімеразної ланцюгової реакції. Їх роблять у 6 комунальних медичних закладах міста. Також дослідження зразків проводять приватні лабораторії і клініки та державні медичні установи», — повідомив В. Кличко.

Він зазначив, що всім лікарям, що працюють чи могли контактувати з хворими або з людьми з підозрою на COVID-19, роб­лять тести методом імуноферментного аналізу (ІФА) — це тести на наявність в організмі антитіл до вірусу. На даний час у столиці працівникам медичних закладів зробили понад 850 ІФА-тестів.

За матеріалами kyivcity.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті