Протягом останньої доби в Україні лабораторно підтверджено 553 випадки COVID-19

05 Червня 2020 11:49 Поділитися

Під час щоденного онлайн-брифінгу, який відбувся 5 червня, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов поінформував, що станом на 9:00 в Україні 25 964 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 762 — летальні, 11 372 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 553 нові випадки та загалом проведено 403 551 тестування методом полімеразної ланцюгової реакції.

За останню добу найбільшу кількість підтверджених випадків зафіксовано у м. Київ — 82, Львівській — 73 та Рівненській областях — 57.

М. Степанов наголосив на тому, що Уряд запровадив адаптивний карантин та певні пом’якшення, але його не скасовано, як і не скасовано масковий режим та дотримання соціальної дистанції.

Під час другої частини брифінгу доповідачем виступив головний державний санітарний лікар — заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, який розповів про розподіл коштів, виділених Урядом для боротьби з COVID-19.

В. Ляшко зазначив, що 650 млн грн, виділених із фонду боротьби з коронавірусною хворобою, перераховані лабораторним підрозділам Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) для забезпечення їх готовності на реа­гування на поширення COVID-19. Із виділених коштів:

  • 280 млн грн — це оплата роботи працівників лабораторних центрів, які працюють як під час проведення епідеміологічних розслідувань, так і при здійсненні лабораторних досліджень у самих лабораторних центрах;
  • близько 300 млн грн виділено на закупівлю тест-систем, іншого обладнання та реактивів для лабораторних центрів.

Заступник міністра також зауважив, що перехід областей до другого етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідеміологічній ситуації в області визначеним критеріям:

1) інцидентність (кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 000 населення) становить менше 12 на 100 000 населення (тижневий рівень захворюваності на 100 000 населення в період умовного піку епідемії на території України +50%);

2) завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим захворюванням на COVID-19, становить менше 50% (достатня кількість для забезпечення стаціонарної допомоги хворим за визначеного рівня захворюваності та з урахуванням резерву на випадок його підвищення);

3) охоплення тестуванням не нижче за рівень інцидентності — тобто середня кількість тестувань (методами полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу) протягом останніх 7 днів становить понад 12 на 100 000 населення.

Станом на 5 червня не всі області відповідають зазначеним критеріям. Так, критерію інцидентності не відповідають: Київ, Волинська, Житомирська, Львівська, Рівненська області та Чернівці. За критерієм охоплення тестуванням не відповідають вимогам Донецьк (10,95) та Луганськ (11,96).

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті