МОЗ готує комплексні зміни в системі охорони здоров’я — Максим Степанов

05 Червня 2020 3:46 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов в ефірі політичного ток-шоу «Право на владу» заявив, що Міністерство охорони здоров’я готує комплексні зміни в системі охорони здоров’я України, які здійснять якісні перетворення у вітчизняній медицині, а не лише в системі її фінансування. Про це йдеться на урядовому сайті.

«У нас повинна бути якісна і доступна медицина. Фінансування має відбуватися через Національну службу здоров’я України, але за чіткими критеріями, які не повинні призводити до знищення української медицини, звільнення лікарів і закриття медичних установ», — наголосив М. Степанов.

За словами очільника відомства, реформування системи охорони здоров’я України — не вимога міжнародних партнерів, а нагальна потреба, на задоволення якої заслужив український народ.

«Якщо ми говоримо про меморандум з Міжнародним валютним фондом у медичній частині, то говоримо саме про фінансування. У той же час всі галузі медицини не можуть фіксуватися за одним і тим самим принципом. Над встановленням зрозумілих тарифів ми і працюємо», — резюмував міністр.

За матеріалами kmu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті