ACINO в Україні доповнює продуктовий портфель у галузі неврології

Наприкінці червня 2020 р. на полицях вітчизняних аптек з’явиться нова дієтична добавка для спеціальних медичних цілей — НЕЙРІСТОН®, комерційну реалізацію та просування якої на території України здійснюватиме швейцарська фармацевтична компанія ACINO на підставі укладеної у вересні 2017 р. дистрибуційної угоди з міжнародною фармацевтичною компанією Ferrer Internacional, S.A., Іспанія.

Розширення продуктового портфеля ACINO в Україні відповідає стратегії сталого розвитку компанії. Продуктове портфоліо ACINO в Україні напрямку психоневрології нараховує 30 лікарських засобів. Компанія займає лідерські позиції в Україні в сегментах протипаркінсонічних, протиепілептичних та антипсихотичних лікарських засобів (за даними компанії Proxima Research, retail segment, ATC 3 — N03A, N04B, N05A, YTD 05.2020).

Завдяки угоді з придбання частини терапевтичного портфеля компанії Takeda від 10 жовтня 2019 р. продуктовий портфель ACINO в Україні був розширений, зокрема, такими відомими торговими марками, як КСЕФОКАМ® (лорноксикам) і МІОРИКС® (циклобензаприн), які разом з НЕЙРІСТОНОМ® суттєво зміцнили портфель брендів компанії для лікування нейропатичного болю. А щорічні здобутки ACINO в Україні в різних номінаціях конкурсу професіоналів фармацевтичної галузі України «Панацея» демонструють довіру пацієнтів та визнання медичною спільнотою високого потенціалу компанії, діяльність якої спрямована на підвищення рівня та якості життя українців.

Інновації — ключова частина діяльності науково-дослідної компанії Ferrer Internacional,  S.A. з самого її заснування у 1959 р. Саме Ferrer Internacional, S.A зі штаб-квартирою у Барселоні є розробником та виробником лікарських засобів та дієтичних добавок, які містять різноманітні комбінації нуклеотидів (уридину та цитидину), що мають більше як 45-річний успішний досвід застосування у клінічний практиці у понад 50 країнах світу.

Сьогодні компанія працює більше ніж у 110 країнах світу та відома своїми науковими розробками у таких терапевтичних напрямках, як неврологія, психіатрія, кардіологія, гастроентерологія, дерматологія, онкологія, педіатрія, порушення обміну речовин, захворювання опорно-рухового апарату та респіраторної системи, керування болем.

НЕЙРІСТОН®: сила трьох компонентів для відновлення пошкоджених нервів

НЕЙРІСТОН® — харчовий продукт для спеціальних медичних цілей, який може використовуватись як додаткове джерело поживних речовин, таких як уридинмонофосфат, фолієва кислота та вітамін В12. Активні компоненти продукту сприяють активізації власних відновлювальних процесів у пошкоджених нервових клітинах при наступних станах:

  • нейропатіях опорно-рухового апарату, зокрема, при корінцевому синдромі, ішіасі, міжреберній невралгії або люмбаго;
  • ураженні нервових волокон метаболічного характеру, які можуть провокуватися різними захворюваннями, наприклад, цукровим діабетом;
  • інфекційних нейропатіях, викликаних оперізувальним лишаєм або іншими вірусами;
  • запаленні лицьового, трійчастого нерва або плечового сплетення;
  • пошкодженні нервів токсичними речовинами або внаслідок травм.

Уридин-5-монофосфат — це нуклеотид, який є одним з 4 основних компонентів рибонуклеїнової кислоти, що регулює біосинтез білка. Механізм дії цього нуклеотиду є багатофакторним і сприяє регенерації нервових закінчень. Зокрема, він стимулює синтез фосфоліпідів, гліколіпідів (сфінголіпідів) і глікопротеїнів — основних структурних компонентів клітинних мембран, особливо мембрани нейронів.

У цілому уридин-5-монофосфат можна представити у вигляді «будівельного матеріалу», який є необхідним для більш швидкої регенерації пошкодженої мієлінової оболонки нервових волокон та, як наслідок, відновлення провідності нервових закінчень.

При цьому було встановлено, що дію уридину монофосфату можна значно посилити при додаванні вітамінів групи В і фолієвої кислоти (Страчина Ю.А., 2017, Екушева Е.В., 2019).

Вітамін В12 — необхідний кофермент для різних метаболічних реакцій. Ціанокобаламін (В12) підвищує здатність тканин до регенерації за рахунок участі в синтезі нуклеїнових кислот і білків.

У свою чергу, фолієва кислота також є коферментом, особливо в реакціях метаболізму білка і нуклеїнових кислот. Зокрема, фолієва кислота бере участь у біосинтезі нейротрансмітерів, фосфоліпідів, гемоглобіну та залучена в синтез пурину, ДНК, метаболізму багатьох амінокислот, за рахунок чого сприяє живленню і регенерації ушкоджених тканин (Рачин А.П. та співавт., 2017).

Комбінація вищезазначених 3 активних компонентів сприяє зменшенню вираженості таких неприємних симптомів полінейропатії, як біль, печіння, гіперчутливість і парестезії, а в разі тривалого прийому — зниженню дози застосовуваних нестероїдних протизапальних препаратів та анальгетиків при лікуванні полінейропатії (Negrão L, Almeida P, Alcino S, et al., 2014).

Згідно з умовами угоди харчовий продукт для спеціальних медичних цілей НЕЙРІСТОН® буде представлений на ринку України у формі капсул у двох товарних позиціях: № 20 або № 40 в упаковці.

Випуск цього продукту здійснюватиметься на фармацевтичному заводі Trommsdorff GmbH & Co. KG у м. Альсдорф, Німеччина.

Сума та інші деталі угоди не розголошуються.

НЕЙРІСТОН® можна буде придбати в мережах офіційних дистриб’юторів ACINO в Україні: ТОВ «БаДМ», ТОВ «Вента. ЛТД» та ТОВ СП «Оптіма-Фарм, Лтд».

Про компанію

ACINO — швейцарська фармацевтична компанія зі штаб-квартирою в Цюриху, яка фокусує свою діяльність на обраних ринках країн Близького Сходу, Африки, СНД та Латинської Америки. Компанія пропонує високоякісні лікарські засоби для забезпечення доступної медичної допомоги на ринках країн, що розвиваються. Як світовий партнер фармацевтичних компаній ACINO надає готові рішення, починаючи від розробки та реєстрації препаратів до контрактного виробництва, упаковки та логістики.

ACINO в Україні входить до швейцарської групи компаній ACINO та є сучасною фармацевтичною компанією у галузі розробки та виробництва високотехнологічних генеричних лікарських засобів з додатковими властивостями, яка провадить діяльність на території України. Головний офіс ACINO в Україні розташований у м. Київ та виконує функцію регіональної штаб-квартири для бізнесу ACINO у країнах СНД. Виробничий завод ACINO в Україні — «Фарма Старт», який знаходиться у м. Київ, сертифікований відповідно до стандартів належної виробничої практики GMP EU та оснащений науково-дослідною лабораторією з розробки генеричних препаратів. На сьогодні в компанії працює більше 800 висококваліфікованих співробітників. Портфель лікарських препаратів, дієтичних добавок і медичних виробів ACINO в Україні нараховує більше 60 продуктів як власного виробництва, так і на умовах дистрибуційних угод, що застосовуються, зокрема, у неврології, психіатрії, кардіології, терапії та ендокринології. Обираючи ACINO, ви обираєте якість, на яку можна покластися. Більш детальна інформація про ACINO в Україні розміщена на вебсайті www.acino.ua.

За матеріалами пресрелізу компанії ACINO в Україні

UA-NEIR-PIM-062020-005

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті