До мережі Інтернет підключено 74% лікарень — дослідження Мінцифри

23 Червня 2020 5:50 Поділитися

Міністерством цифрової трансформації України (далі — Мінцифри) проведено дослідження підключення лікарень до високошвидкісного інтернету. За даними дослідження, до інтернету підключені 1304 лікарні з-поміж 1756 — це 74,26%. До оптичних технологій підключені 1111 лікарень серед усіх.

У Мінцифри зазначають, що, за цими даними, 37% лікарень не мають якісного інтернету, тобто в таких закладах є суттєві обмеження у розвитку телемедицини та впровадженні новітніх практик. До того ж, пацієнти, що проходять лікування у стаціонарі, та решта відвідувачів не мають змоги користуватися швидкісним wi-fi.

Щоб усі пацієнти могли одночасно користуватися wi-fi, потрібне гігабітне підключення. Але така публічна мережа неодмінно має бути відокремлена від внутрішньої мережі лікарні, щоб ніяка персональна інформація про пацієнтів не потрапила до зловмисників.

Можливість надавати медичні послуги онлайн (телемедицина) стала ще важливішою у період протиепідемічних заходів та обмежень, коли важливо дотримуватися карантину і залишатися вдома. Отже, більшість лікарень ще потребують підключення до швидкісного інтернету для можливості надавати послуги телемедицини.

«Наше завдання, щоб усі лікарні були забезпечені гігабітним інтернетом. Це відповідає європейській практиці. Для цього ми розробляємо Національний план розвитку широкосмугового доступу до інтернету та почнемо втілювати його в життя вже в наступному році», — зазначив віце-прем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За матеріалами kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті