Питання контролю за зростанням зараження коронавірусом обговорили на селекторній нараді з Президентом України

25 Червня 2020 5:08 Поділитися

Під час традиційної селекторної наради щодо запобігання поширенню COVID-19, яка пройшла 25 червня під головуванням Президента України Володимира Зеленського, міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що при дотриманні заходів, розроблених урядом України для стримування поширення коронавірусної інфекції, не може відбуватися значного зростання кількості хворих. Про це йдеться на сайті Президента України.

До того ж у деяких країнах заходи пом’якшують навіть більше, ніж в Україні. Міністр дійшов висновку, що щоденні антирекорди захворюваності зумовлені порушенням карантину.

Водночас у Міністерстві внутрішніх справ (МВС) повідомили, що за останні три дні втричі збільшили кількість штрафів для підприємств і закладів, які порушують карантин. Найбільше проблем у МВС вбачають з громадським транспортом, де постійно порушуються дистанція та масковий режим. Також проблеми існують зі скупченнями людей. Загалом уже накладено штрафів на понад 5 млн грн.

В. Зеленський наголосив, що вважає недостатньою роботу з роз’яснення людям потреби дотримання карантинних заходів після пом’якшення правил. «У нас у деяких регіонах заповнено вже понад половину ліжкомісць, а кількість хворих щодня збільшується. Якщо не зупинити цього зростання, матимемо пік захворювання прямо посеред літа. Погано буде всім. Тоді ніхто не буде радий послабленню карантину», — зазначив Президент.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко заявив, що цього тижня була збільшена кількість інспекторів, які проводять перевірку закладів і роз’яснюють населенню необхідність дотримання карантинних заходів, з 700 до 2500 осіб.

Водночас міністр охорони здоров’я повідомив, що була покращена якість медичної допомоги, яку надають пацієнтам з COVID-19, і навіть після зростання кількості хворих не збільшуватиметься число тих, хто потребує підключення до апаратів штучної вентиляції легень.

За матеріалами president.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті