В Україні за добу підтвердили 664 нових випадки COVID-19

01 Липня 2020 11:06 Поділитися

Під час традиційного онлайн-брифінгу, який відбувся 1 липня, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив, що станом на 9:00 в Україні зафіксовано 44 998 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1173 летальні, 19 548 пацієнтів одужали. За добу виявлено 664 нові випадки та загалом за період пандемії проведено 666 147 тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР).

У розрізі регіонів за останню добу найбільша кількість зареєстрованих випадків у Львівській (143), Закарпатській (72) та Рівненській (72) областях.

М. Степанов, відповідаючи на питання, зазначив, що скасування самоізоляції для іноземців, які прибувають із країн червоної зони, немає. Коли такі особи прибувають на територію України, вони повинні встановити додаток «Дій вдома» та самоізолюватися на 14 днів.

Але якщо особа виявить бажання швидше вийти із самоізоляції, їй необхідно пройти ПЛР-тестування. Якщо результати тестування негативні, референс-лабораторія, яка проводила тестування, повинна поінформувати Центр громадського здоров’я, тоді іноземець виключається з додатку «Дій вдома».

Підсумовуючи, міністр зауважив, що сімейний лікар сам приймає рішення, коли проводити повторне тестування для осіб, які лікуються від коронавірусної хвороби вдома.

У другій частині брифінгу виступила заступник міністра Ірина Микичак, яка розповіла про зміни в професійній кваліфікації медичних кадрів. Відтак у процесі реформування медичної сфери МОЗ напрацьовує критерії та індикатори якості роботи насамперед первинної медичної ланки.

Вже до початку 2021 р. МОЗ запровадить критерії якості роботи лікаря первинної медичної допомоги, а також сімейного лікаря, педіатра, терапевта. До них буде включено і те, що стосуватиметься підвищення кваліфікації, післядипломного розвитку тощо.

Також Урядом прийнято постанову, якою затверджується порядок використання бюджетних коштів для організації стажування лікарів-інтернів на базах стажування. Розпорядником коштів для оплати праці у 2020 р. лікарів-інтернів на базах стажування визначено департаменти охорони здоров’я обласних державних адміністрацій. Отримуючи ці кошти, департаменти передаватимуть їх у заклади охорони здоров’я, які є базами стажування.

І. Микичак наголосила, що з 2021 р. лікарі-інтерни отримуватимуть заробітну плату за проходження стажування через Національну службу здоров’я України в рамках окремої освітньої програми, якою буде мотивуватися для розвитку база інтернатури.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті