Створення медичної ради для реформування галузі охорони здоров’я та 876 нових випадків COVID-19 — результати онлайн-брифінгу

03 Липня 2020 10:52 Поділитися

Під час онлайн-брифінгу щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції, який відбувся 3 липня, міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що за минулу добу COVID-19 виявлено у 876 осіб. Загалом за весь час пандемії захворіло 46 763 людини. За попередню добу в загальному підсумку здійснено 26 329 тестувань, із них 13 162 дослідження методом полімеразної ланцюгової реакції та 13 167 — методом імуноферментного аналізу.

У розрізі регіонів найбільшу кількість випадків зареєстровано у Львівській обл. — 153, м. Київ — 105 та Закарпатській обл. – 80.

Також міністр зазначив, що 2 липня підписав наказ про створення медичної ради при Міністерстві охорони здоров’я. Медичну раду було створено з провідних фахівців України з інфекційних захворювань, кардіології, онкології, сімейної медицини тощо.

Основними завданнями ради є:

  • розробка та внесення міністру охорони здоров’я пропозицій щодо реформування системи охорони здоров’я;
  • надання пропозицій щодо визначення пріоритетів стосовно використання міжнародної технічної допомоги, бенефіціаром якої визначено МОЗ для впровадження реформ;
  • аналіз пріоритетних напрямків розвитку системи охорони здоров’я та результатів наукових досліджень та ін.

Відповідаючи на питання, М. Степанов підкреслив, що Україна знаходиться в умовах адаптивного карантину, коли в залежності від епідемічної ситуації в певному регіоні країни або посилюються обмежувальні заходи, або ж, навпаки, пом’якшуються.

Міністр охорони здоров’я, підсумовуючи, зауважив, що показник імунізації населення в порівнянні з минулим роком знизився з 20 до 40%. Тому директорам департаментів охорони здоров’я та головам обласних державних адміністрацій надано доручення максимально активізувати процес вакцинації.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті