Маски для обличчя знижують ризик зараження вірусом COVID на 65%

13 Липня 2020 1:56 Поділитися

Носіння маски не тільки стримує поширення коронавірусу, але й знижує ризик для носія маски заразитися вірусом на 65%, відмітив Дін Блумберг, доктор медичних наук, завідувач відділення дитячих інфекційних захворювань Дитячої лікарні Університету Каліфорнії (Children’s Hospital, University of California) у м. Девіс. Так, стандартна хірургічна маска знижує ризик зараження людини, яка її носить, приблизно на 65%, крім того, саморобні маски також досить добре працюють. Респіратори N95 є найефективнішими щодо попередження зараження SARS-CoV-2.

Маски в основному забезпечують фізичний бар’єр щодо крапель, які потрапляють у повітря з дихальних шляхів. Ці краплі є одним з основних способів передачі вірусу.

Але навіть хірургічні маски не захищають повністю, адже вони не здатні створити ефективний бар’єр проти набагато менших частинок аерозолю. Тому так важливо дотримуватися соціальної дистанції та взаємодіяти з людьми на відкритому повітрі.

Дослідження в лабораторних умовах показують, що вірус залишається активним в аерозольній формі протягом кількох годин. Тому якщо виникає необхідність взаємодіяти з людьми, то краще це робити на відкритому повітрі, а не в закритих приміщеннях. Слід зважати, що чим голосніше людина говорить, тим більше аерозолю утворюється і тим далі він розповсюджується.

За матеріалами www.medscape.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті