Велика Фарма об’єднує зусилля для розробки антибіотиків

13 Липня 2020 4:12 Поділитися

Представники Великої Фарми, включаючи Pfizer, Johnson & Johnson та Merck, об’єдналися для сприяння розробці нових антибіотиків. Компанії оголосили про створення фонду в розмірі 1 млрд дол. США з метою розробки 2–4 нових антибіотиків із схваленням їх до 2030 р.

Через цей фонд фармацевтичні компанії будуть співпрацювати з благодійними організаціями, банками розвитку та іншими організаціями, щоб активізувати розробку антибіотиків. І не просто вкладуть гроші — вони також запропонують свої технічні ноу-хау, щоб допомогти молодим біотехнологічним компаніям розробляти нові антибіотики.

«За допомогою цього фонду фармацевтична промисловість інвестує майже 1 млрд дол. для підтримки розробки антибіотиків, ситуація з якими знаходиться на межі колапсу, з метою уникнення потенційно руйнівної ситуації, яка може зачепити мільйони людей по всьому світу», — підкреслив Девід Ріккс (David Ricks), генеральний директор Eli Lilly та президент Міжнародної федерації фармацевтичних виробників та асоціацій (International Federation of Pharmaceutical Manufacturers & Associations), яка допомогла організувати фонд.

Фонд буде підтримувати розробку інноваційних антибіотиків на найбільш складних пізніх етапах розробки препаратів, у кінцевому підсумку надаючи урядам час для проведення необхідних реформ щодо політики із забезпечення сталого розвитку у сфері застосування та розробки антибіотиків.

Зростання поширеності антибіотикорезистентності спостерігається вже протягом певного часу, але за останні 30 років було затверджено дуже мало антибіотиків.

За матеріалами www.fiercebiotech.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті