Уряд розподілив 66 млрд грн із Фонду боротьби з COVID-19

27 Липня 2020 5:35 Поділитися

Міністерство фінансів України повідомляє, що на постійній основі забезпечує висвітлення інформації про фінансовий стан Фонду боротьби з COVID-19 (далі — Фонд), отримувачів коштів, цілі та обсяги їх використання. Його було створено насамперед для фінансування додаткових видатків на охорону здоров’я та соціальних видатків, безпосередньо пов’язаних із епідемією COVID-19.

Від початку у Фонд закладалося 64,7 млрд грн. З урахуванням змін, внесених законами України та рішеннями Уряду, обсяг фонду становив 66 млрд грн. Станом на 24 липня 2020 р. Уряд розподілив 66 млрд грн коштів Фонду за пріоритетними напрямами. Касові видатки коштів фонду станом на 23 липня становили 9,8 млрд грн.

Отже, насамперед 16 млрд виділено для системи охорони здоров’я, зокрема для забезпечення медиків засобами індивідуального захисту, виплати їм підвищеної заробітної плати, закупівлі для лікарень необхідного обладнання, у тому числі апаратів штучної вентиляції легень, а також для будівництва, реконструкції та ремонту прий­мальних відділень опорних закладів охорони здоров’я в госпітальних округах.

Для фінансування фонду з безробіття виділено близько 7 млрд, з яких 2,7 млрд — на допомогу з часткового безробіття. Ще 1,2 млрд перераховано Міністерству соціальної політики для фізичних осіб — підприємців, які не можуть працювати через карантинні обмеження і мають дітей віком до 10 років.

Також 2,5 млрд спрямовано на доплати військовослужбовцям, поліцейським та відповідним категоріям, які забезпечують життєдіяльність населення. Окрім того, 35 млрд передбачено спрямувати на реконструкцію, ремонт та утримання автомобільних доріг.

Нагадаємо, що Фонд діятиме в період карантину і наступні після його офіційного завершення 30 днів. Крім того, Державна аудиторська служба України здійснює безперервний контроль за використанням коштів, які спрямовуються в межах Фонду, задля уникнення чи виявлення можливих зловживань з використанням коштів.

За матеріалами mof.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті