COVID-19: за добу зареєстровано більше 1000 нових випадків захворювання

29 Липня 2020 10:58 Поділитися

Під час щоденного онлайн-брифінгу, який відбувся 29 липня, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов поінформував, що за минулу добу зареєстровано 1022 нових випадки інфікування COVID-19, у той же час за добу одужало 650 пацієнтів. Загалом за весь час пандемії в Україні захворіло 67 597 осіб, а одужало 37 394 пацієнти. За добу здійснено 31 201 тестування, із яких 14 939 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 16 262 — методом ІФА.

У розрізі регіонів, найбільшу кількість зареєстрованих випадків захворювання за добу зафіксовано у Львівській обл. — 149, м. Київ — 132, а також у Івано-Франківській  — 118 та Харківській областях — 78.

Міністр зазначив, що 28 липня провів селекторну нараду з керівниками департаментів охорони здоров’я та  керівниками обласних відділів екстреної медичної допомоги. Основною проблемою, яка звучала в ході наради, була низька заробітна плата, яка не підвищувалася багато років. Ще однією проблемою, яка потребує вирішення, є стан інфраструктури. Тому М. Степанов звернувся до керівників органів місцевого самоврядування з проханням відремонтувати станції екстреної медичної допомоги, адже умови, в яких працюють медики, є неприпустимими.

«Ми хочемо побудувати якісну медичну допомогу, працівники якої в змозі швидко приїхати на виклик. На сьогодні лише 31 % викликів вкладаються в нормативи, які встановлені для прибуття. У місті такий норматив становить до 10 хв, за містом — до 20 хв. Звичайно, є чинники, які впливають на цей норматив, зокрема, якість доріг, яку потрібно покращувати. Окрім того, в наступному році кількість викликів, які мають вкладатися в норматив, не може бути меншою ніж 50% від загальної кількості », зауважив М. Степанов.

Відповідаючи на запитання, міністр підкреслив, що МОЗ розроблено алгоритм тестування медичних працівників, адже вони в першу чергу знаходяться в групі ризику. Тому всі медики, які працюють з хворими на коронавірусну хворобу, повинні проходити ІФА-тестування, а у разі якщо результат буде позитивним, вони повинні пройти ПЛР-тест. Така процедура здійснюється 1 раз на 14 днів.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті