Медична реформа має включати покращення умов праці лікарів, сучасне обладнання та гідну зарплату — Володимир Зеленський

29 Липня 2020 4:05 Поділитися

Президент України Володимир Зеленський під час відкриття другої черги нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» 29 липня наголосив, що медична реформа в Україні має включати підвищення заробітної плати для лікарів та медичного персоналу. Про це йдеться на сайті Президента України.

«Ми повинні це зробити найближчим часом, щоб лікарі хотіли працювати. Перше, що повинна була зробити держава, — це створити умови. Умови складаються не тільки з техніки та обладнання. Умови складаються ще із заробітної плати, щоб підвищити престиж професії лікаря, дозволити нашим медикам жити комфортно», — наголосив Глава держави.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов погодився, що для якісного лікування медпрацівники мають бути забезпечені гідною зарплатою. На думку міністра, справедлива зарплатня лікаря після інтернатури має стартувати від 20–25 тис. грн.

Окрім того, Президент зауважив, що однієї лікарні «Охматдит» недостатньо для забезпечення якісного медичного обслуговування.

«Програма «Велике будівництво» — це не про дороги, а про те, що ми будуємо Україну. Важлива частина цієї програми — мультилікарні, які ми хочемо побудувати в 5–6 регіонах України, де буде все», — зазначив Глава держави. Він також підкреслив, що важливо забезпечити лікарні кваліфікованим персоналом.

За матеріалами president.gov.ua,
фото із сайту Президента України
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті