Місцева влада не може послаблювати карантин, особливо якщо регіон в «червоній» зоні — Максим Степанов

03 Серпня 2020 11:06 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час онлайн-брифінгу, який відбувся 3 серпня, повідомив, що за минулу добу в Україні зареєстровано 990 нових випадків інфікування COVID-19, у той же час за добу одужали 333 пацієнти. Загалом за весь час пандемії коронавірусної інфекції в Україні захворіли 73 158 осіб, а одужали — 39 876. За попередню добу здійснено 11 714 тестувань, із них 8523 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 3191 — методом імуноферментного аналізу (ІФА).

У розрізі регіонів за останню добу найбільша кількість зареєстрованих випадків  COVID-19 виявлена у Львівській (138), Івано-Франківській (119) областях та у Києві (102).

М. Степанов також зазначив, що особливу увагу варто приділити системі розвитку трансплантації в Україні, адже кількість осіб, яким можливо буде зробити трансплантацію, в рази збільшиться, і буде набагато дешевшою, аніж за кордоном.

Відтак створено окремий підрозділ високотехнологічної медицини при Міністерстві охорони здоров’я, який опікуватиметься питаннями трансплантації. Але для того, щоб система трансплантації запрацювала повною мірою, слід прийняти ряд нормативно-правових актів та вирішити багато технічних питань.

«У нас є чіткий план, який розрахований на 2 роки, але це не означає, що лише через вказаний термін ми почнемо масово проводити трансплантацію. Ні, це не так. Ми почнемо відчувати зміни вже через 6 міс. У нас є чіткі критерії, чого саме ми хочемо досягти», — наголосив міністр.

Міністерство охорони здоров’я також ретельно працює над створенням Єдиної державної інформаційної системи з питань трансплантації, ця система поєднуватиме донорів та реципієнтів.

Відповідаючи на запитання, міністр зауважив, що відповідно до нових правил адаптивного карантину, які набули чинності 1 серпня, місцева влада не може послаблювати карантин, особливо якщо регіон потрапив у «червону» зону, вона може тільки посилювати його.

Продовжив брифінг заступник міністра з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко, який нагадав, що минулого тижня під час засідання Уряду схвалено проєкт закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, які спрямовані на посилення контролю держави за діяльністю суб’єктів господарювання щодо відповідності вимогам чинного законодавства в частині якості лікарських засобів. Наразі даний законопроєкт передано на розгляд до Верховної Ради.

Також Урядом прийнято постанову, яка покращує доступність лікарських засобів та медичних виробів, закупівлю яких здійснюють установи, уповноважені на проведення закупівель у сфері охорони здоров’я.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті