ДП «Медичні закупівлі України» звернулося до МОЗ з проханням збільшити очікувану вартість закупівлі апаратів ШВЛ

07 Серпня 2020 11:07 Поділитися

Державне підприємство «Медичні закупівлі України» (далі — ДП МЗУ) на сторінці у Facebook інформує, що 6 липня оголосило тендер на Prozorro за спрощеною процедурою на постачання 50 апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ). Аукціон відбувся 16 липня, на нього вийшло 6 учасників, лише 2 з яких запропонували товари, що відповідали технічному завданню.

Для того щоб перевірити постачальників, ДП МЗУ подало запит з проханням надати договори, що підтверджують досвід постачання аналогічних товарів у заклади охорони здоров’я України.

Наразі, проаналізувавши результати проведеного аукціону та отримані попередні комерційні пропозиції, ДП МЗУ звернулося до Міністерства охорони здоров’я із пропозицією переглянути очікувану вартість у бік підвищення з метою забезпечення участі ширшого кола постачальників. Це можливо зробити за рахунок зекономлених коштів з попередніх закупівель засобів індивідуального захисту (масок, респіраторів, засобів захисту очей тощо).

Варто зауважити, що, за даними системи MedData, кількість наявних апаратів у опорних лікарнях у регіонах є достатньою для лікування хворих, які нині там перебувають. Зокрема, з наявних 3198 апаратів ШВЛ всіх класів 251 апарат підключено до пацієнтів (з них 123 з діагнозом коронавірусної хвороби), тобто завантаженість апаратів ШВЛ по всій країні становить 7,85%.

За матеріалами facebook.com/uamedpro

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті