Бакалаврат «Громадське здоров’я»: МОН затверджено стандарт вищої освіти

07 Серпня 2020 12:08 Поділитися

Центр громадського здоров’я України повідомляє, що Міністерством освіти і науки України прийнято наказ від 04.08.2020 р. № 1000, яким затверджено стандарт вищої освіти за спеціальністю 229 «Громадське здоров’я» для бакалаврського рівня. Він набуде чинності з 2020–2021 навчального року.

Стандарт є рамковим документом, у якому визначено обов’язкові вимоги до змісту і результатів освітньої діяльності закладів вищої освіти, що готують фахівців сфери громадського здоров’я.

«Залишається невирішеним питання працевлаштування таких фахівців у структурах державної системи громадського здоров’я. Тому в перспективі є потреба чітко розмежувати завдання та обов’язки випускників бакалаврського та магістерського рівня у сфері громадського здоров’я», — зазначив Ігор Кузін, в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я України.

Повідомляється, що найближчим часом планується завершити розробку й затвердити стандарти для третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти — доктор філософії (PhD), за яким готуватимуть фахівців сфери громадського здоров’я.

За матеріалами phc.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті