У нас є чітке розуміння щодо початку процесу виробництва вітчизняної вакцини — Максим Степанов

12 Серпня 2020 10:43 Поділитися

12 серпня під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, повідомив, що за минулу добу зареєстровано 1433 нові випадки інфікування, при цьому одужали 752 пацієнти.  Загалом за весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіли 84 548 осіб, а одужали — 45 686. За попередню добу здійснено 36 487 тестувань, із них 19 380 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 18 107 — методом імуноферментного аналізу (ІФА).

У розрізі регіонів за останню добу найбільша кількість зареєстрованих випадків захворювання виявлена у Києві (182), Львівській (166), Харківській (139), Івано-Франківській (128) та Чернівецькій (113) областях.

М. Степанов наголосив, що якщо українці й надалі продовжуватимуть не дотримуватися елементарних правил, таких як соціальна дистанція, захисні маски в громадських місцях тощо, то показник захворюваності на коронавірусну хворобу продовжуватиме підвищуватися. Окрім того, міністр зазначив, що відомство постійно удосконалює процес роботи із особами, з якими контактували хворі на COVID-19.

Відповідаючи на запитання, М. Степанов зауважив, що після того, як весь світ дізнався про COVID-19, виникла необхідність у виробництві вакцини, в тому числі й власної. «Це було одним із перших завдань, які поставив мені Президент України. Адже всім відомо, що якщо країна має власні потужності для виробництва вакцини, вона менш залежна від інших», — підкреслив він.

Також очільник відомства поінформував, що минулого тижня було проведену зустріч з українськими провідними фармацевтичними компаніями та вченими із Національної академії наук України щодо можливості створення власної вакцини.

«Наразі у нас є чітке розуміння, яке пізніше сформується у відповідну стратегію, щодо початку процесу виробництва вітчизняної вакцини — з одного боку, з іншого — це максимально ефективно створити умови для українських науковців задля подальшого розвитку системи охорони здоров’я», — підсумував  М. Степанов.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті