Посадовці Закарпатської ОДА закуповували для лікарень неякісні засоби індивідуального захисту — Національна поліція

17 Серпня 2020 5:00 Поділитися

Національна поліція України повідомляє, що 17 серпня в рамках кримінального провадження проводилися санкціоновані обшуки на території Закарпатської, Сумської та Харківської областей — в приміщеннях одного з департаментів Закарпатської облдержадміністрації (ОДА), в офісах комерційних структур та за місцем мешкання фігурантів. У ході слідства поліцейські встановили, що з метою запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) посадові особи Закарпатської ОДА проводили державні закупівлі ізоляційних комбінезонів (костюмів) та респіраторів класу захисту FFP2 та FFP3, які не відповідали заявленим у договорах якісним та медико-технічним характеристикам і не мали сертифікатів відповідності. Кошти на їх придбання виділялися з Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками. Засоби індивідуального захисту в подальшому постачали в лікарні.

Окрім невідповідності технічним характеристикам, вартість придбаних засобів індивідуального захисту була значно завищена. Заздалегідь знаючи про невідповідність продукції вказаним у договорах вимогам, у двох комерційних структур було придбано понад 57 тис. костюмів та 71 тис. респіраторів на суму 29,562 млн грн.

У рамках кримінального провадження чотирьом особам повідомлено про підозру: діючому та на теперішній час колишньому посадовцям одного із департаментів Закарпатської ОДА, керівнику комерційної структури та одному підприємцеві. Фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. Наразі встановлюється повне коло осіб, які можуть бути причетні до закупівлі неякісних засобів індивідуального захисту для медичних закладів області та привласнення державних коштів.

За матеріалами www.npu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті