Максим Степанов обговорив подальшу співпрацю з Світовим банком щодо протидії COVID-19

19 Серпня 2020 11:31 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє про проведення онлайн зустрічі Максима Степанова, міністра охорони здоров’я України, з Арупом Банерджі, директором Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України. В ході онлайн зустрічі М. Степанови повідомив А. Банержі, що МОЗ України зацікавлене у продовженні співпраці зі Світовим банком для запобігання поширенню пандемії, включаючи постійне збільшення кількості зроблених тестів на COVID-19, у тому числі у лікарнях. Також в сфері доукомплектації та оновлення обладнання у лабораторних центрах та закладах охорони здоров’я.

За словами міністра, у квітні проведено реструктуризацію проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», який реалізується за підтримки Світового банку, та направлено понад 10 млн доларів США на боротьбу з пандемією коронавірусної інфекції в Україні. Також у травні підписано Угоду про позику на додаткове фінансування проєкту в сумі 135 млн доларів США, які будуть залучені на запобігання, виявлення та реагування на загрозу, спричинену COVID-19, та на підвищення якості медичних послуг, зокрема, щодо неінфекційних захворювань.

М. Степанов подякував представнику Світового банку за надання постійної підтримки Україні у часи боротьби з пандемією, а також за співпрацю на шляху до підвищення якості та доступності медичних послуг для всіх українців згідно з імплементацією другого етапу реформи.

Зі свого боку, директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Аруп Банерджі під час зустрічі подякував Міністру за плідну співпрацю.

За матеріалами www.moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті