Припинення самоізоляції: МОЗ оновлено перелік лабораторій, що мають право передавати результати тестування COVID-19 до ЦГЗ

20 Серпня 2020 2:48 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Чернігівській обл. звертає увагу, що на сайті МОЗ оновлено та доповнено Перелік лабораторій, що мають право передавати результати тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) для припинення самоізоляції через додаток «Дій вдома».

Для зручності користувачів тепер там містяться також адреса, телефони, години роботи та сайти закладів.

У відомстві наголошують, що лабораторії, які не мають доступу до системи Центру громадського здоров’я України (ЦГЗ), не можуть вносити результати тесту для скасування самоізоляції.

Оскільки перелік цих лабораторій може змінюватися, то у відомстві рекомендують переглядати оновлення вищезгаданого переліку лабораторій у день відвідування вибраної лабораторії.

Нагадуємо, замість обов’язкової самоізоляції особи можуть здати ПЛР-тест на наявність COVID-19 і лабораторія, що провела дослідження, повинна внести негативний результат дослідження в електронну систему ЦГЗ. Після цього дані автоматично передаються в додаток «Дій вдома», і особа отримує повідомлення про можливість припинення самоізоляції.

За матеріалами www.dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті