Фінансування лікарень вторинного рівня у 2021 р. здійснюватиметься за рахунок місцевих громад

20 Серпня 2020 5:57 Поділитися

У Міністерстві розвитку громад і територій України відбулася нарада про перегляд повноважень органів місцевого самоврядування у сфері медицини у зв’язку з утворенням нових районів. В ній взяли участь також представники Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства фінансів України, асоціацій органів місцевого самоврядування та експерти.

Заступник міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода наголосив, що повноваження з утримання теперішніх районних лікарень — це можливість для громад покращити якість медичних послуг на своїй території.

Щодо ресурсів на утримання закладів охорони здоров’я вторинного рівня, за словами представників Міністерства фінансів України, навіть податку на доходи фізичних осіб працівників лікарень, який зараховуватиметься до бюджетів громад, буде достатньо, щоб покривати необхідні витрати: сплачувати комунальні послуги, обслуговувати будівлі лікарень, проводити ремонти тощо.

«Загалом учасники сьогоднішньої наради дійшли згоди, що громади матимуть змогу утримувати лікарні, які зараз є районними. Більше того, вони мають це робити, оскільки кошти, що зараз є на районному рівні, переходять у громади, а розраховувалися вони в тому числі і на цю мережу закладів. І забирати ці кошти в громад ніхто не збирається. Отже, висновок такий — медичні послуги в лікарнях вторинного рівня і надалі оплачує держава, а умови, в яких ці послуги надаються, з наступного року забезпечує громада», — зауважив В. Негода.

За матеріалами minregion.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті