НСЗУ розроблено дашборд з інформацією про тестування та стаціонарне лікування хворих на COVID-19

21 Серпня 2020 12:06 Поділитися

Національною службою здоров’я України (НСЗУ) розроблено новий дашборд «Інформація щодо тестування та стаціонарного лікування пацієнтів з COVID-19 на основі звітів надавачів медичної допомоги».

В НСЗУ наголошують, що у 255 закладах охорони здоров’я, визначених опорними для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, працює понад 1000 медичних команд.

Згідно з даними дашборду, кількість нових випадків інфікування COVID-19 у липні збільшилася у 2,6 раза порівняно з квітнем, а кількість госпіталізацій — майже у 2,4 раза.

Найбільша кількість медичних команд працює на Івано-Франківщині — 101, Львівщині — 94 та Чернівецькій обл. — 77. Найбільшу кількість закладів, у які госпіталізують пацієнтів з COVID, зафіксовано в Запорізькій обл., де в 19 закладах охорони здоров’я працює 65 медичних команд, при цьому завантаженість ліжок стаціонару в липні  — на рівні 0,07, ліжок інтенсивної терапії — 0,11. Однак, наприклад, порівняно з травнем в Одеській та Закарпатській областях втричі зросла завантаженість ліжок у відділенні інтенсивної терапії: з 0,98 до 2,98 в Одеській обл., з 0,98 до 3,12 — у Закарпатській.

Також у 933 закладах України створено 1578 мобільних бригад. У середньому на одну бригаду припадає 99 тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Загалом мобільні бригади лікарень, які мають відповідний контракт з НСЗУ, провели в липні більше ніж 156 тис. ПЛР-тестувань. У квітні ця кількість становила 66 тис., у травні — 118 тис., у червні — майже 145 тис.

Найбільшу кількість тестувань у липні відмічено в Києві (11 279), Закарпатській  (11 269) та Львівській (11 070) областях.

В НСЗУ звертають увагу, що дані дашборду стосуються лише послуг — тестувань та госпіталізацій, наданих згідно з укладеними договорами з НСЗУ за відповідними пакетами послуг. Оскільки на дашборді відображаються дані, отримані зі звітів, які надавали заклади охорони здоров’я до НСЗУ. Інформація дашборду оновлюватиметься раз на місяць.

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті