ООРММПУ просить надати податкові пільги для роботодавців, які робитимуть щеплення від COVID-19 своїм співробітникам

16 Вересня 2020 5:49 Поділитися

Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (ООРММПУ) звернулося до МОЗ з проханням під час підготовки законопроєкту «Про Державний бюджет України на 2021 рік» передбачити норму щодо податкової пільги для суб’єктів господарювання, віднісши кошти, які підприємством будуть витрачені на проведення вакцинації своїх працівників та членів їхніх сімей проти COVID-19, на видатки, що зменшують прибуток до оподаткування.

Також організація повторно просить МОЗ розглянути питання внесення вакцин від COVID-19 до Переліку товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість.

Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України

від 15.09.2020 р. № 01/238

Міністру охорони здоров’я України

п. Максиму Степанову

Шановний пане Максиме!

Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (далі — ООРММПУ) висловлює Вам свою щиру повагу та звертається з наступним.

На даний час людство зіткнулося із загрозою — пандемією коронавірусної інфекції COVID-19, яка за останні місяці практично поширилася на всі континенти і зачепила 80% країн світу, у тому числі й Україну.

Для керівництва нашої країни та для системи охорони здоров’я пандемія стала перевіркою на здатність протидіяти загальнонаціональній загрозі, організовуватися для вирішення нагальних проблем. У цьому напрямку керівництво країни робить рішучі кроки, втілює протиепідемічні заходи щодо боротьби з епідемією.

Так, відповідно до Закону № 540 у новій редакції викладено п. 71 підрозділу 2 розділу XX «Перехідні положення» Податкового Кодексу України, яким, зокрема, від обкладання податком на додану вартість звільняються операції з ввезення на митну територію та постачання на митній території України товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню, поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19), перелік яких визначено Кабміном.

Проте, ВООЗ визначено, що основним бар’єром для поширення коронавірусної інфекції COVID-19 стане вакцинація населення.

На сьогодні створення вакцини проти COVID-19 є важливим питанням в умовах пандемії в усьому світі.

З метою забезпечення своїх громадян своєчасною та в повному обсязі допомогою щодо вакцинації проти COVID-19, вважаємо за необхідне доповнити Перелік товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SaRs-СоV-2, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість (надалі — Перелік), затверджений постановою КМУ від 20 березня 2020 р. № 224, вакцинами проти COVID-19.

Водночас вважаємо за необхідне передбачити під час підготовці законопроєкту «Про Державний бюджет України на 2021 рік» норму щодо податкової пільги для суб’єктів господарювання, а саме, віднесення коштів, які підприємством будуть витрачені на проведення вакцинації своїх працівників та членів їхніх сімей проти COVID-19, на видатки, що зменшують прибуток до оподаткування.

Встановлення даної податкової пільги стимулюватиме роботодавців до проведення вакцинації своїх робітників та членів їхніх сімей від пандемічної коронавірусної інфекції COVID-19, що стане запорукою збереження трудового потенціалу, широкого охоплення населення та економічної стабільності країни.

У зв’язку із вищенаведеним, просимо Вас, шановний пане Максиме, підтримати нашу ініціативу та клопотати перед Урядом країни щодо внесення відповідних змін.

Заздалегідь вдячні та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

З повагою
Валерій Печаєв,
президент ООРММПУ

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті