Закупівлі ліків у 2021 р.: оприлюднено проєкт номенклатури

15 Жовтня 2020 12:48 Поділитися

На сайті МОЗ для громадського обговорення оприлюднено проєкт Номенклатури лікарських засобів, медичних виробів, інших товарів і послуг, що закуповуватимуться для забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру за бюджетні кошти у 2021 р.

Оприлюднено номенклатуру за 30 напрямами, серед яких, зокрема, хіміотерапевтичні препарати, радіофармпрепарати та препарати супроводу для лікування онкологічних хворих; ендопротези та набори для імплантації; медикаменти та медичні вироби для хворих у до- та післяопераційний період з трансплантації та інші.

Також повідомляється, що відповідно до бюджетного запиту МОЗ у 2021 р. заплановано передати до Програми медичних гарантій такі напрями та піднапрями:

  • витратні матеріали для лікування хворих методом перитонеального діалізу;
  • медикаменти та медичні вироби для дитячого діалізу;
  • витратні матеріали для гемодіалізу у хворих, які готуються до трансплантації (комплект для діалізу з діалізатором, кровопровідними магістралями та комплектом фістульних голок) напряму «Медикаменти та медичні вироби для хворих у до- та післяопераційний період з трансплантації»;
  • препарати для надання невідкладної медичної допомоги при кровотечах;
  • антирезусний імуноглобулін для запобігання гемолітичній хворобі новонароджених;
  • препарати для лікування дихальних розладів у новонароджених;
  • лікарські засоби для забезпечення лікування хворих з інфарктом міокарда за Програмою медичних гарантій у закладах охорони здоров’я, які надають вторинну (спеціалізовану) і третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу;
  • лікарські засоби для забезпечення лікування хворих з гострим мозковим інсультом за Програмою медичних гарантій у закладах охорони здоров’я, які надають вторинну (спеціалізовану) і третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу (МКХ-10: I60, I61, I62, I63, I67.6, G45) напряму «Лікарські засоби та медичні вироби для закладів охорони здоров’я для забезпечення лікування хворих із серцево-судинними та судинно-мозковими захворюваннями».

У зв’язку з цим медична допомога хворим за цими напрямами буде надаватися шляхом оплати надавачам медичних послуг коштів Програми медичних гарантій за відповідними пакетами медичних послуг.

Також з 2021 р. централізовано не буде здійснюватися закупівля лабораторних реагентів та витратних матеріалів за напрямом «Закупівля лікарських засобів та медичних виробів для лікування дітей, хворих на онкологічні та онкогематологічні захворювання» у зв’язку з передачею коштів до бюджетних програм Національного інституту раку та НДСЛ «ОХМАТДИТ».

Крім того, у 2021 р. відбудеться об’єднання частини «дорослих» та «дитячих» напрямів, а також зміна назв, що відображено у проєкті Номенклатури.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті