Введення штрафів за порушення маскового режиму: МОЗ закликає Парламент прийняти відповідний законопроєкт

06 Листопада 2020 10:38 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України закликає народних депутатів Верховної Ради України підтримати законопроєкт за № 3891 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», який передбачає введення штрафів за порушення маскового режиму. Повідомлення про це розміщено на сайті Міністерства.

«Зважаючи на щоденну статистику щодо захворювання на COVID-19, зараз, як ніколи, нам потрібне тотальне дотримання правил, які встановлені МОЗ. Тому ми закликаємо народних депутатів прийняти законопроєкт № 3891 щодо застосування штрафів за відсутність масок там, де їх необхідно носити, заради здоров’я та життя», — наголосив очільник МОЗ.

Законопроєктом пропонується за порушення маскового режиму фізичними особами накладати штраф у розмірі 170–255 грн. При цьому накладати штрафи матимуть право як працівники поліції, працівники епідемічного контролю, так і представники органів місцевого самоврядування, адже саме на них покладається здійснення контролю за протиепідемічними заходами.

Нагадаємо, що 3 листопада Парламент у першому читанні прийняв законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», яким передбачено накладення штрафів на суб’єктів господарювання, які допускають до своїх громадських приміщень чи транспорту громадян без масок.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті