МОЗ розроблено механізм дистанційного укладання декларації з лікарем первинної медичної допомоги

27 Листопада 2020 11:25 Поділитися

24 листопада Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило для громадського обговорення проєкт наказу «Про затвердження змін до Порядку вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу» (далі — проєкт наказу).

У супровідній документації зазначається, що з метою підвищення ефективності протиепідемічних заходів для протидії поширенню на території України COVID-19, існує потреба нормативно-правового врегулювання питання уточнення механізму подання декларації про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу самостійно через електронну систему охорони здоров’я та через засоби телекомунікаційного зв’язку (дистанційно).

Відтак проєктом акта пропонується внести зміни до Порядку вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19 березня 2018 р. № 503, а саме щодо подання пацієнтом (його законним представником) декларації самостійно через електронну систему охорони здоров’я після електронної ідентифікації та автентифікації користувачів, з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації. У такому випадку надавачі первинної медичної допомоги (ПМД) не мають права вимагати у пацієнтів (їх законних представників) подання декларації в паперовій формі.

Окрім того, документом передбачається, що на період дії карантину, встановленого Урядом з метою запобігання поширенню на території України COVID-19 та протягом 30 днів з дня його відміни пацієнт (його законний представник) має право подати декларацію шляхом звернення до уповноваженої особи надавача ПМД через засоби телекомунікаційного зв’язку (дистанційно) без необхідності відвідування надавача ПМД.

Пацієнт або його законний представник в разі подання декларації через засоби телекомунікаційного зв’язку (дистанційно) надсилатиме фотокопію документів, що зазначені в наказі МОЗ № 503, уповноваженій особі надавача ПМД засобами телекомунікаційного зв’язку з подальшим зобов’язанням підписати декларацію в паперовій формі при відвідуванні надавача ПМД (під час першого візиту до лікаря).

Також пацієнт або його законний представник обиратиме зручний для нього спосіб передачі інформації та документів уповноваженій особі ПМД для подання декларації, узгодивши його з нею.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті