Ліки для боротьби з COVID-19: скільки, де та які в наявності — НСЗУ

01 Грудня 2020 1:09 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) інформує про новий дашборд, який дозволяє моніторувати та бачити поточну ситуацію із залишками ліків, що входять до переліку лікарських засобів, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Відтак станом на 29 листопада 2020 р. 588 лікарень відзвітували про залишки 114 форм лікарських засобів.

Також на дашборді за кожною міжнародною непатентованою назвою (МНН) можна побачити не тільки поточний залишок у певній лікарні, а і його приріст за добу, середній залишок за 7 днів, кількість закладів, де певна МНН є в наявності та ін.

Щодо наявності залишків ліків, необхідних для боротьби з COVID-19, відзвітували 2570 аптечних закладів. У них наявні 143 форми ліків, до складу яких входять 45 МНН. Перелік аптечних мереж із залишками таких препаратів також можна побачити на дашборді НСЗУ «Інформація про залишки лікарських засобів, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню COVID-19».

Наразі аналітична панель містить дані про наявність ліків у певних аптеках — юридичних особах. У подальшому НСЗУ планує можливе розширення набору даних з боку Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, що дозволить використовувати георозподіл, зокрема вибирати конкретну аптеку, а не всю мережу.

Ця аналітична панель дозволить усім зацікавленим сторонам побачити реальну ситуацію з наявністю тих чи інших ліків, які застосовуються при коронавірусній хворобі у разі тяжкого перебігу.

За матеріалами nszu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті