Народні депутати не підтримали проєкт закону «Про самоврядування медичних професій в Україні»

27 січня у Верховній Раді України народні депутати розглядали проєкт Закону № 2445-д «Про самоврядування медичних професій в Україні» та альтернативні до нього проєкти за №№ 2445-1, 2445-2, 2445-3 і 2445-д.

Заступник голови Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Артем Дубнов представив доповідь стосовно проєкту Закону № 2445-д. Він зазначив, що необхідність законодавчого врегулювання самоврядування медичних професій в Україні давно назріла. Актуальність вирішення цього питання посилюється тим, що у населення збільшується потреба в послугах з охорони здоров’я, що виникла у зв’язку з великою кількістю поранених внаслідок бойових дій на сході країни, погіршенням екології та економічного стану суспільства.

За словами доповідача, професійне самоврядування медичних професій — це особливий вид професійного самоврядування, яке буде гарантуватися та забезпечуватися державою і надасть кожному представнику таких професій право управляти діяльністю, самостійно виконувати завдання та здійснювати повноваження. Прийняття законопроєкту дозволить вирішити проблеми, що існують у професійному середовищі медичних та фармацевтичних працівників, забезпечить високий рівень охорони здоров’я населення.

А. Дубнов повідомив, що Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроєкт № 2445-д за основу. Під час обговорення даного проєкту закону народні депутати висловили чимало зауважень до нього. За результатами голосування законопроєкт № 2445-д не набрав голосів для прийняття за основу, («за» проголосувало лише 206 народних депутатів) та не був підтриманий для його направлення на доопрацювання. У підсумку законопроєкт № 2445-д було відхилено.

За матеріалами iportal.rada.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті