Обсяги продажу препаратів для терапії ВІЛ у 2029 р. можуть сягнути 28 млрд дол. США

19 Березня 2021 11:11 Поділитися

Згідно з даними аналітичної компанії GlobalDatа ринок препаратів для терапії ВІЛ за підсумками 2019 р. оцінюється у 22,9 млрд дол. на 7 основних ринках (США, Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Великобританія та Японія). А у 2029 р. обсяги продажу в даному сегменті лікарських засобів можуть збільшитися до 28 млрд дол.

Як свідчать результати дослідження «HIV Therapeutics: Global Drug Forecast and Market Analysis to 2029», основним драйвером зростання ринку стануть препарати для ін’єкційного введення — внутрішньом’язово або підшкірно. Слід зазначити, що найближчими роками очікується лонч нових ін’єкційних методів лікування ВІЛ — ленакапавір, леронлімаб та каботегравір. За прогнозами, у 2029 р. 79% загальних обсягів продажу ін’єкційних препаратів для лікування ВІЛ (або 1,5 з 2 млрд дол.) генеруватиме каботегравір.

Як зазначає Магдалена Кребб (Magdalene Crabbe), старший аналітик з напрямку офтальмологічних та інфекційних захворювань компанії GlobalData, розробка непероральних препаратів є одним із способів урізноманітнити варіанти лікування пацієнтів з ВІЛ, але не менш важливим напрямком для роботи є вдосконалення скринінгових програм та зниження стигматизації щодо ВІЛ та СНІД.

Варто зазначити, що наразі ВІЛ є однією з найсерйозніших проблем ХХ ст.

За прогнозами GlobalData, кількість діагностованих випадків ВІЛ-інфекції на 7 основних ринках за 2019–2029 рр. може збільшитися з 1,87 до 2,1 млн. З них у США — 1,4 млн, 5EU (Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Великобританія) — 640 тис., Японії — 28 тис.

За матеріалами globaldata.com, who.int

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті